Egnsretter serveret
L O B I ©
(Lands Organisationen Bob International)
På vej mod 25 års jubilæet !!!!
Typiske egnsretter nydt i forbindelse med de afholdte stævner
19-02-98StiftendeGeneralforsamling:Liller: Skipper labskovs!!
20-03-98 Karl-Erik Dyreryg (næsten selv-død)
06-10-98 Knud Gule ærter
Ukendt dato. Finn Stegt flæsk
13-01-99 Ole Oksehaleragout
17-10-99 Anders Reistaffel
16-03-00 Liller Brunkål
19-06-00 Karl-Erik Stegt Rødspætte
19-09-00 Knud Hakkebøf
22-11-00 Ole Lammekølle
Ukendt dato Finn Flæskesteg
20-04-01 Liller Gås + and + LOBI-lagkage
17-09-01 Finn Indbagt mørbrad + æblekage
06-11-01 Karl-Erik Stegt ål + æblekage
23-01-02 Knud Højt belagt smørrebrød
07-03-02 Ole Tunet Ananas + Skelskørgryde
19-04-02 Liller Bornholmerhane + æblekage
09-09-02 Finn Roastbeef + tærte m/Cremefraîche
12-11-02 Ole Kogt oksebryst m/peberrodssovs + is m/saft
11-12-02 Knud Crebinetter og Citronfromage (Mums!)
27-02-03 Mogens Sporvognskål og is m/saft
11-04-03 Liller Skaldyrscocktail, indbagt mørbrad + køkkenchefens special
08-09-03 Finn Indbagt mørbrad + Regnbueis
04-11-03 Ole Stegt fasan + Ananas m/druer
17-12-03 Knud (nu med frue) Havnelaks + is
29-01-04 Karl-Erik Kokossuppe og Thaimad
16-04-04 Liller Gadekærskrebsesuppe, indbagt oksemørbrad og Rubinsteinerkage
13-09-04 Finn Ungarsk Gulash og islagkage
16-11-04 Ole Glasseret Medister m/stuvet hvidkål og gammel ost m/det hele
26-01-05 Knud Fyldt kalkun m/Dragørsalat og hindbærfromage
m/makronflødeskum
24-02-05 Karl-Erik Forloren hare m/tyttebærsorbet og vild(t)sovs samt hindbæris
08-04-05 Liller Gadekærskrebsesuppe, indbagt ”KO” og Rubinsteinerkage
17-10-05 Ole Rejecocktail i appelsinrand og grydestegt kylling
09-11-05 Knud And a’la Birkevej og Portvinsmousse
09-01-06 Finn Ikke registreret – sorry !
29-03-06 Karl-Erik Kokossuppe og Thaimad
21-04-06 Liller Tørret skinke m/æg Royal, Playboyragout og Chokoladekage m/tilbehør
09-10-06 Karl-Erik Hamburgryg m/grønt
14-11-06 Knud Beuf Stroganof og rugbrødslagkage
10-01-07 Ole Rødbeder m.m. og Portergryde
08-03-07 Finn Gulash og ris a’la mande
13-04-07 Liller Tun-mousse, 400 gr. Pragtbøf og Choko Pandekager
08-10-07 Finn Pizza og Symfoni m/flødeskum m.m.
01-10-07 Karl-Erik Skipperlabskovs og sprængte æbler m/honning
12/12-07 Knud Hvidløgsstegte rejer, Osso Buco og risalamande
06-03-08 Ole Rejecocktail og stegt ”Sortand” m/hele svineriet
25-4-08 Liller Pizza, Spagetti Bolognese og Hindbær-Marengs kage
6-10-08 Finn Kalkunsteg m/tilbehør og Tropical Icecream.
12-11-08 Ole Røget torskerogn / Glaseret Hamburgerryg (Hjerteforeningen)
21-01-09 Knud Oliven- +tuntapenade / Pangasius/salat & Islagkage
05-03-09 Karl-Erik Oksefilet bl.a. m. salat / Mandelrand m. IS-creme
24-04-09 Liller Skipper Labskovs / 11 års kage
19-10-09 Knud Capaccio, Chick a la Birkevej m. sauce + tiramisu ! (3! retter)
24-11-09 Ole Rogniforskelligudformning+ Boeuf Bourguignon
27-01-10 Finn Flæskesteg med super sprød svær og sovs + Marcipantærte med chokoladebund og frugtlag
04-03-2010 Karl-Erik Reistaffel mit alles und daher skovbær-is i chokoladebund.
23-04-2010 Liller Baskisk tomatsuppe som smeden laver den. Græsk Stifatha som mor laver den. Klassisk æblekage i dertil indlagt pause.
30-11-2010 Knud, Tunmousse (mums), Shepards Pie (muumms) og de-luxe æblekage med kanel og det hele. Tre retter igen i år!!!!
29-12-2010 Finn, Juleturnering! Maxihakkebøf med masser af bløde løg med den rigtige sovs og tilbehør samt RISALAMANDE surprise!
12-01-2011 Karl-Erik; Karrysuppe med ananas og rejer - OG saltindbagt svinemørbrad 🤪med brasede kartofler.
10-02-2011 Ole: Kedelig ret af stegt okse, men vi kom da igennem det.
25-03-2011 Liller (generalforsamling igen). Potente citron-blandede skaldyr. Wienerschnitzel med citron, kapers, peberrod og det hele (der blev helt stille!). Citronfromage med bob/lobi-logo til skue.
25-10-2011 Finn, NY SÆSONSTART med Boef Stroganoff! i meget præsentabelt følge med persillebelagt kartoffelmos. Efterfølgende super æblekage.
29-11-2011 Knud, Fræk Mulla-mum-ba-suppe. (beriget hønsekødssuppe) Sådan!
04-01-12 Ole: Så kom vi i gang med det nye kalenderår med en egnsret fra Indien: Krydrede store rejer i kokussovs og med ris til - til dessert lidt frugt i mundrette stykker.
10-10-12 Finnsk tunbøf a'la wasabi samt islagkage. Mumsfilibaba!!
22-11-12 Olesk kryddersmør med velhængt bøf og bagte kartofler som tilbehør. Fantasiløs dessert bestående af ananas og andet frugt.
28-02-13 Karl-Erik: Spørg Lisbeth, hvad det nu var?
11-04-13 Ole: Et uforglemmeligt måltid. Hvad skal man med fjender, når ens venner kan lave sådan noget hundeæde.
03-05-13 Liller: Generalforsamling Verdens bedste bøf og alt det gode han kunne hælde på os. Nogen husker svagt, at vi vistnok fik portvin til desserten.
28-10-13 NY SÆSON! Liller gjorde det igen! Grillkylling, regnbueis og derefter æblekage. Slurp.
19-11-13 Ole: Valgflæsk (pulled) med dressing og søpindsvin med sur is.
21-01-14 Karl-Erik: Kanel-rullede kyllinger med super tomatsalat a-la Jamie Oliver samt budding med rød kirsebærsovs!
14-02-14 Finn: Store hakkebøffer med svampesovs og rødbedesalat samt dertil kartofler og bønner. Figner i is og flødesmovs...
17-03-14 Ole strammer grebet uden dessert men med forretten æg og kaviar med usund dressing. Derefter Mettes gryderet med flutes og tomatsalat.
15-08-14 Generalforsamling. Liller lægger fra land med en lækker krabbehalesalat - derefter gårdkylling i sovs med både chili- og anden agurkesalat DOK sagde det. Senere creme brulé med hjemmelavede hindbær - både naturel og som sovs...!
24-11-14 Jens serverer sildemad med karrysalat samt gullasch med kartoffelmos dertil - MUMS.
22-01-2015 Hos Finn fik vi nationalretten: Stegt flæsk med persillesovs samt chokolademusse fra Lone og Oles potte.
25-02-2015 Hos Ole Beriget bøf stroganoff med bagte kartofler og italiensk sorbet med is og årstidens frugter.
18-03-2015 Hos Karl-Erik er julen ikke forbi, så det bliver lækker andesteg med rødkål, gele og sovs efterfulgt af citronfromage til dessert og portvinen blev også hentet frem..
24-04-2015 Generalforsamling igen. Hos førstegraden med en førstegrads menu med rejecocktail de luxe med New Zealandsk hvidvin. Derefter danske krebinetter med nye kartofler, gulerødder og blomkålssåse! Tilhørende magnum-flasker af herlig Italiano vin. Dessert i form af jordbær trifli med port og marsala. DONK! Den sad.
21-10-2015 Jens har fundet gule ærter mit alles, O.P. Andersson og sæsonens øl - is med danske blå- og hindbær. Tak for det!
16-11-2015 Rust bøf, bernaise, rødbede- og kaninsalat BANG! Og derefter italiensk is med Tasties mer BANG!
08-12-2015 Niels (og vistnok også Kirsten) har fundet fisketallerken med stenbidderrogn, laks, rejer asparges og rødløg med frisk cremesauce frem. Og Oksekuvette med italiensk pesto, ost, spinatsuffle pommes frites fra hjemmet - dertil salat med mange spændende ingredienser - rødkål, gulerodsstave, valnødder og andet godt guf samt rabarberkompot. Bemærk ingen sovs! Afslutningsvis en solbærkage med is. DONK, det var godt!
18-01-2016 Ole serverer mexicanske chips med ost over - og dertil spændende dip med rejer og rød peber. Fortsætter i peberkategorien med chili con carne - masser af sovs - og flûtes dertil. Dessert med friske appelsinskiver i Contreu og mandler hældt over. 🤭
29-02-2016 Karl-Erik har pakket nogle dolmer ind i kål. Dertil spændende salat, små faste kartofler og karry-pynt. Citronfromage med følelse og rom dertil ligeså. Tok!
04-04-2016 Generalforsamlingsdinner hos Liller bestående af superp spændende løgsuppe, luksusbiksemad med spejlæg og det hele samt russisk budding lige i plet (beriget så meget, at det kunne mærkes på spillet)😋
04-10-2016 Niels serverer spændende løs salat med caspaccio (eller hvad det nu hedder), Kærlighedsgryde og dessert i form af solbærkage med slankeskum. Tre retter igen!
15-11-2016 Jens tryller en lækker lakseteaser frem til forret. Skipperlapskovs med nogen rødbede gør underværker. Vi slutter af med en slankende pandekage med is og maltekstrakt. Bum!
01-12-2016 Hos Formand Finn finder vi cremet aspargessuppe med hjemmebagt flûte, gullash med ris, porrer, appelsin, lækre rødbedetilbehør og hjemmebagt flûte samt risalamande , som vor mormor lavede den. Dertil hvid, rød port og Harboe... 3 retter igen!!
10-01-2017 Ole tager chancen med hjerter i flødesovs og kartoffelmos -- blandet modtagelse men ikke helt fiasko. Derefter rødgrød med fløde (eller noget der ligner) -- med bedre modtagelse.
23-02-2017 Hos Karl-Erik: Lækker cremet kartoffelsuppe (Finn måtte have flere gange) og bagefter super spændstig lakseside med utraditionelle røde peberkorn i ciderlage - dertil kartofler og spinatsovs.
31-03-2017 Til generalforsamling hos Liller serveres Thailandsk inspireret suppe med tom-yum, altlanterhavsfisk og stillehavskrebsdyr. Herefter kalvefillet fra Dalmose så mør som smør med nye kartofler SOVS og grøntsager. Og Rubinsteinkage! Dertil god vin og port. Det er ikke set bedre i vor tid.
06-10-2017 Ny sæson skydes igang hos Niels med Hamburgerryg og stuvede ærter og gulerødder som mormor lavede dem, samt kartofler fra gården ved åen. Forinden en lækker hjemme- og koldrøget laksemad og bagefter æblekage á la mums. Lækker vin dertil.
27-10-2017 Hos Ole Bob Hansen , en af Skælskørs tilflyttere som de fleste af os. En herlig kampaften Menuen bestod af som forret en delikat Avokado med skaldyrs fyld , noget imod sædvane deltog den stolte Farmoder og barnebarnet ved indtagelsen af dette . Det blev der dog rettet op på da hovedretten blev serveret . Hovedretten en dejlig Oksehale ragout med mos og en rigtig SOVS . Som dessert blev severet en lækker iskage med forskellige friske bær og en fantastisk chokolade bund.
24-11-2017 Finn Bob Hansen ruller en lækker laksemad ud til forret. Efterfølger er hakkebøf og fløde/svampesovs, og ikke mindst rødbedesalat ud over dt sædvanlige samt kartofler i mundrette snitter. Og så en æblekage, der vil noget! Dertil gode vine af forskellige kulører og godt selskab. Hvad skal vi egentlig mere her i livet?
28-01-2018 En kedelig aften. For få deltagere. Men tænk, hvad de gik glip af - de troløse: Lokale røgede ål med æggestand på ristet rugbrød til indgangsbøn. Herefter gammeldags oksesteg med bønner, lækre kartofler .... og sovsen!. Budding lækkert anrettet i glas med jordbær- smootie og blåbær. Intet under, at der kun kunne spilles tre runder.😋Glemte jeg at sige god øl, vin og Sherry!?!
19-02-2018 2.-graden m. frue slår et vildt slag med lantidsstegt dyrekølle svøbt i bacon med rødkålssalat og sååse fløjet ind til lejligheden. Juleis til behagelig dessert. Dertil det sædvanlige mærke i øl og rødvin: Ad libitum.
21-04-2018 1. graden holder igen en forbløffende god generalforsamling. At overgå sig selv er svært, men det skete på denne aften - med 20-års-jubilæum! Skaldyrsanretning med lækker hvidvin. Beef Wellington (med champignon og lufttørret skinke i stedet for kalvefars). Dertil "selvfølgelig" lækker rødvin. Og ligesom for at runde af - russisk budding. Altsammen meget vel-tillavet. TAK
22-10-2018 Sæsonstart hos Niels med en forret af røgede grønlandske hellefisk med marinerede pærer, mangochutney, friske mango, rucola, rød chili og flûtes dertil. Hovedret med rotisseret kyllinger på gasgrill. Dertil tomatsalat med løg, oliven og feta. Spidskålsalat også med porrer, gulerødder og cashewnødder samt stegte katofler og krydderurtedressing. Herudover var der ikke noget dertil. Desserten bestod af lun æblekage af smuldredej med mandler og kold! flødeskum. Diverse vine af hvid og rød slags samt øl og vand var der også - efter eget ønske og behov.
27-11-2018 Hos Formand Finn nyder vi lækker flæskesteg med lun rødbede/æblesalat, broccoli, hvide kartofler og sovs. Dertil øl/vin efter behov. Æblekage med flødeskum og gele. Det var svært at rejse sig.
16-01-2019 Hos Bob Jens serveres tre lækre retter: Gammelsdavs rejecoctail efterfulgt af mørbradfad pyntet med bacon og med lækker sovs af æble, ost og champignon (bl.a.). Dertil grønne bønner og ris. Om det gled ned? OUI! Finale af budding med hvid chokoladedrys samt friske jord- og hindbær. Øl ad libitum fra lokalt og velkendt mærke.
21-02-2019 Hos Ole Bob er valgt et utraditionel (måske for utraditionelt) streetfood-tema: Øl og salties hos værtshuset Ægir. Flæskestegs-sandwich fra Torvets Bistro og pind-is til dessert. Er egentlig i tvivl om i blev mætte, men stemning og spil var i topklasse.
02-04-2019 Hos 2. graden serveres XXL krebinetter med forstuvede ærter og gulerødder samt håndpillede kartofler. Abemad med brutal creme og Marsala dertil. Og så det sædvanlige mærke af øl og vin: Ad Libitum. Det kunne vi godt lide!
03-05-2019 Herlig langtidskogt og glaseret fest-skinke til generalforsamlingen hos Bob Liller. Tilbehør: Brune og hvide kartofler, spinat og sennep ad libitum. Lækker italiener i tung flaske dertil. Forud var der gravad laks med rævesovs på surdejsbrød og en super NZ hvidvin. Afslutningsvis jordbærtærte - ligeledes med kvalitetstilbehør - Port årg. 2006.
01-10-2019. Den nye sæson starter hos Jens, som har kreeret lækker Alkaida suppe og derpå forloren hare med sødt og den sovs i-ved nok! Risikabelt forsøg med citronfromage og pistachiedrys lykkedes. Ja mon ikke. Kvalitetsdrikkelse efter behov.
29-10-2019. Hos Niels Bob Hansen: Lækker forret med rejer, specialdressing (og avokadocreme) på bund med asparges. Oksemørbraden blev næsten overstrålet af svampesovsen - og grove frites samt asparges og ærter - alt lokalt! Årstidens frugter -æblekage med flødeskum - for så vidt vides også lokalt. Dertil liflige hvide og røde farver i glassene. Og så det løse til spillet, som var besværliggjort af hjemmebanen.
20-11-2019. På sidste turneringsdag i 2019 hos Finn Bob Hansen serveres beriget (og overraskende god) jordskokkesuppe m. lækker flûte til forret. Karbonader med forstuvede ærter og gulerødder samt kartofler. Og dessert i form af æblekage med højt skum. Dertil manglede ikke drikkevarer. Fik rejst os med besvær til idrætsudøvelsen.
16-01-2020. På Holberg-Cafeen i Sorø serverer Ole Bob forloren skildpadde. Dertil sherry og godt brød. (Det var faktisk godt at 1. graden udeblev. Skildpadden blev revet væk!) Derefter pebberkagor med Danablu og lidt frugt forklædt som ananas og druer. Til sidst bobler og kransekage.
16-06-2020 Endelig tør vi varsomt fortsætte årets turneringsrunder. UDENDØRS i super godt vejr. Karl-Erik har sørget for, at vi får klassefrikadeller med strålende tilbehør. Jordbær og creme-sovs til dessert. Personlig tog jeg flere gange af begge dele. Og hvis du var tørstig, da du gik hjem, så var det din egen skyld.
17-10-2020 er der generalforsamling hos Henrik. Egentlig et forfærdeligt år med megen sygdom. Ikke desto mindre er forplejningen (som sædvanlig) spændende og i top. Spansk tema med tapas og aioli, kanin i lækkersovs og med saltkartofler og mojo. Mandelkage med super is til dessert. Drikkelse mest rød men også port.
18-10-2021 Så er der gået et år og een dag siden vi dyrkede idræt sidst! Jens har creeret Boef Stroganoff på en base af svampe og portvin - dertil kartoffelmos og gulerødder samt Sangiovese rødvin. Svært at holde sig tilbage, men der blev dog lige plads til lækker æblekage med smuldret sødlig overflade. Så er vi lissom igang!!
16-11-2021 Hvad skal man stille op med en af Niels selv- og koldrøget laks med spændende tilbehør? Spis den dog! Og hvad med en vintergryde fra det nordlige Odsherred? Spis den dog! Og en "smuldret" æblekage af ukøbte æbler? Spis!
Altsammen var herligt - og dertil vinoer af de hvide og røde samt nisseøl.
15-12-2021 Finn'sk indbagt mørbrad med tilbehør af hakke-bakke kartofler, bønner, rødbedesalat og bearnaise MMMMmmmmmm. Dertil øl og/eller rødvin. Straks derefter æblekage i lækker kincistens mit port! Glimrende middag.
17-02.2022 Karl Erik siger, vi har fået denne ret tidligere i foreningen historie. Det må være den 28-02-2013? Altså: Lyn(g)gryde med ris og kuvertbrød samt rødvin ad lib. Og islagkage med purløg. Very good.
18-03-2022 Vi spiller på "Fam. Ægir" - Oles hjemmebane i Sorø - med fremragende lysforhold. Inden havde vi indtaget sildetapas, kottelet a la Calcutta (m. ananas) og italiensk is - avec øl, vin og portvin på Storgade 1D. God aften.
22-04-2022 1.-grads generalforsamlingsmiddag: Lakseroulade med peberrods.., enebærgryde med beriget kartoffelmos og kål samt finale med panna cotta. Dertil røde, hvide og port. Perfekt. 1.-graden fortsætter i øvrigt aftenen med også at spille fejlfrit.
24-10-2022 På Prøven serverer lækker beriget skagensalatsnitte til forret. Derefter souvidt vi ved: Roastbeef med svampesovs, kogtekartofler og ærter. Italiensk is med saltkaramel drys og vaffelrør. Detil vinmenu af hvide og røde vine.
22-11-2022 I Jens' jagthytte serveres rejecoctail i avokado til forret - efterfulgt af confiteret andelår med sovs og sprød grønkålssalat. Der afsluttes (også) perfekt: Mousse au chocolat med skov- og jordbær. Zinfandel dertil. Ja, livet er skønt.
14-12-2022. Sidste spilledag i 2022 hos formand Finn, som serverer Gullash med hasselbackkartofler, rødbedesalat med tilhørende rødvin. Herefter risalamang med Amarena og dertil portvin for de svage (som vi alle jo er) 🍷.
18-01-2023 4. graden i Sorø har igen fundet ny arena med lommelygtelys forovern. Maden var "dagens ret" i Krebshuset - thai i rigelig mængde og ISKOLD is med kage og lidt skovbær. Der var øl og vin til bekæmpelse af tørsten.
15-02-2023 hos 2. graden diskes der op med oksemørbrad - dertil rødvin af mærket "Plenty". Til dessert is med jordbær. Festligt, men det er også en slags jubilæumsmiddag (25 år den 19.februar!)
24-03-2023 Øjenvidneberetning fra generalforsamlingsdagen hos 1. Graden: "Formidabel middag med rejesalat på kiks (enorme rejer), oksesteg med nye kartofler, gulerødder og bønner samt uhyre velsmagende sovs. Brownies og is. Og vine: Hvide (og især) ad libitum rødvin."
09-10-2023 På Prøven skyder den nye sæson i gang med 80'er inspireret kogekunst: Rejemad (som vi alle husker den), Hamburgerryg med total nostagiske forstuvede ærter og gulerødder, kartofler og sennep i flere varianter. Finale med abemad - også fra en hedengangen tid. Aktuelle gode vine og øller dertil - alt efter individuelt behov. Rædselfuldt spil på lokal bane derefter.
14-11-2023 På formandens matrikel serveres denne dag dansk bøf med løg. Til dessert risalamande med mandelgave, somværten selv indkasserede. Drikkevarerne var upåklagelige og i tilpas mængde.
11-12-2023 Jens serverer flæskesteg med brune kartofler og håndskåret rødkål, og panna cotta med kirsebærgelé og hakkede mandler til dessert. Dertil øl, vin og portvin. Strålende dinner. Tilsyneladende uden overdreven hjælp fra fruen.
11-01-2024 Ole serverer ikke noget. Men har bestilt smørrebrød hos Sorøhallens Cafeteria. Dertil traditionelle smørrebrøds-drikkevarer. Belysningen over bordet og samværet med bobberne var super. Men så er det positive om den spilleaften stort set udtømt. Det bliver ikke dér vi spiller igen. Selve spillet var noget under middel.
22-02-2024 Hos Karl-Erik nyder vi mørbradgryde med kartofler og alles darbei. Brugsens bedste islagkage sad godt, og drikkevarer var der nok af. Spillet var bedre end set længe - hele 5 kampe nåede vi.
15-03-2024 Liller og fruen har i kompagniskab kreeret crap-falafel og den yndigste dressing med lime, gryderet med kvalitetsmørbrad+lækker kartoffelmos + broccoli, som der var rigeligt af. Senere utrolig lækker mandel-chokoladekage med hindbærmousse og toppet op med bær. Igen en uovertruffen generalforsamlingsmiddag.
14-10-2024 En ny sæson bliver skudt i gang. På Prøven m. frue serverer en entré i form af en fiske-teaser med lækker dressing og rejer. Hovedattraktionen er boef bourguignon med tilhørende kartoffelmos. Afslutning med en portionsanrettet æblekage. Super lækkert og uden mangel på hverken hvidt eller rødt tilbehør.
12-11-2024 Gule ærter med sprængt medister og flæsk er på menuen i dag hos Jens. Dertil rødbeder og sennep med middel- og dijon-styrke. Drikkevarerne passede perfekt dertil: Øl af lokalt mærke samt julesnaps. Til dessert var der lækker æblekage og gammelt port. Det hele yderst vel-tillavet og gled nemt ned.
Opret din egen hjemmeside med Webador